Limba română, întrebare adresată de Ketti, 9 ani în urmă

Redacteaza un tex din 9 enunturi cu inceputul....
Dac-as fi radacina neamului,as....
Continuati in 9 enunturi va rogg frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maria003
1
Dac-aș fi rădăcina neamului aș avea o grija inmensa pentru creșterea si educarea copiilor mei. Un parinte bun inseamna o intreaga generatie de oameni cinstiti, harnici, o generatie care ar putea schimba aceasta lume, ar face-o mai buna.
Dar in zilele noastre nimeni nu mai pune accentul pe copii, le arunca in maini un telefon inteligent preinstalat cu jocuri si daca e liniste e bine.
Si, de asemenea,daca as fi radacina neamului, natura , pana la cel mai mic firicel de iarba, ar fi un lucru sfant, pe care nu avem voie sa-l distrugem. Mi-as fi invatat copiii faptul ca trebuie sa ne bucuram de orice lucru din viata noastra: de flori, de animale,de oamenii in varsta.. pana si de pietricelele de la marginea strazii. I-as fi invatat respectul, recunoștinta si multe altele pe care cei mai multi oameni mari le-au uitat.Dar oare, o sa ajung si eu mare si o sa uit?
In concluzie, pe langa toate acestea, chiar daca nu pot cladi încă un neam imi pot ajuta prieteni.Oricat de mic e fiecare dintre noi, putem schimba lumea.

Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante