Latina, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Redacteaza un text argumentativ de min 15 randuri in care sa comentezi expresia data ,,Amor patriae nostra lex. (Iubirea patriei este legea noastră)''
va rog repede
60 de puncte pentru un raspuns bun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de larisafatol
3

Răspuns:

est amor respicit affectum patriae caritate superiorum reverentia et caritas et homines creaturarum verumetiam birthplaces. Primum argumentum cum dicitur quod testimonio est quod ad se efferentes Romanian maiorum gloriam eorum in dignitate honoribus et facta est terra et nos. Alia ratio talis est pulchritudo est creaturarum de superexcrescentie spiritualium bonorum quas habemus a Decessoribus Nostris editis, quae necesse est sancte custodiat et in thesauris tuis simul ad ditandum in novas ad aetates accommodaverunt in aeternum. Illa demum erit, credo, quod necesse est in bonis animi habitus ad demonstrandum per omnes iuvenes eorum in opus per sese donandi in se colunt et ut scire values gentis ad eos pertinent. Sed scientia dicta factaque curare diu permanere.

Explicație:

patriotismul este un sentiment care reflectă dragostea de patrie, respectul față de înaintași, iubirea de popor și de creațiile sale, dar și de locurile natale. Primul argument cu care îmi susțin afirmația este faptul că strămoșii noștri s-au jertfit pentru pământul românesc și trebuie să-i cinstim prin onoruri și fapte demne. Un alt argument îl constituie frumusețea creațiilor , a bunurilor spirituale pe care le avem de la predecesori și pe care trebuie să le păstrăm ca pe niște comori sfinte, în același timp să le îmbogățim pentru a le asigura veşnicia. În concluzie, consider că sentimentul patriotic trebuie demonstrat de toți tinerii prin atitudinea față de muncă, prin abnegația de a se cultiva și de a cunoaște valorile neamului din care fac parte. Numai cunoașterea este cea care poate asigura trăinicia lucrurilor și faptelor duratel clădite în timp.


Utilizator anonim: multumesc mult, dar ai putea acum sa stergi raspunsul? nu as vrea sa am la fel ca altii
larisafatol: sigur
larisafatol: nu pot...
Alte întrebări interesante