Limba română, întrebare adresată de Anisoara234, 9 ani în urmă

Redactează un text argumentativ de patru enunțuri în care să răspunzi la întrebarea: E o necesitate sau un lux comunicarea pe Internet?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
34

În opinia mea, comunicarea pe internet reprezintă o necesitate, datorită faptului că facilitează schimbul rapid de idei și informații, dar și pentru faptul că barierele impuse de codul bunelor maniere, într-o comunicare clasică, pot fi ridicate în acest mod.

În primul rând, facilitarea schimbului rapid de idei și informații prin e-mail, skype, messenger, ș.a., dar și organizarea unor întâlniri de afaceri/ședințe, prin folosirea videoconferinței, cresc randamentul și soluționează rapid eventualele probleme apărute, acest lucru fiind realizat cu niște cheltuieli reduse, evitând astfel costurile deplasărilor, dar și timpul alocat lor.

În al doilea rând, necesitatea comunicării pe internet reiese și din faptul că, mai ales în zilele noastre, relațiile comerciale și nu numai, se încheie cu parteneri de peste hotare, astfel nu mai există riscului de a încălca o normă de conduită, de exemplu a trimite un e-mail unui partener care se află la un alt pol al lumii, nu constituie o impolitețe, indiferent de ora locală.

În concluzie, pot afirma că aceasta comunicare pe internet nu este un lux, deoarece costurilor abonamentului de internet sunt reduse, iar în multe cazuri fiind gratuit (WI-FI), ci o reprezită o necesitate care asigură rapiditatea accesului la comunicare scutind timp și bani ... "time is money."

Alte întrebări interesante