Limba română, întrebare adresată de staicuvalentin5, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 15-30 de randuri in care sa argumentezi daca viata departe de locurile natale rupe sau nu legatura omului cu traditia.


nokia2700: Pro sau contra, ce preferi?
staicuvalentin5: Nu conteaza

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nokia2700
33
Astazi, migratie este foarte des intalnita in viata de zi cu zi, oamenii sunt nevoiti sa plece din mai multe motive, poate economice, sau sa se mute cu familia, dar in urma acestui proces, el se va gasi in mijlocul unei alte tari, cu alte obiceiuri, cu alta cultura, cu alte traditii.
Eu consider ca, desi aceasta persoana se va afla departe de patria sa, el nu o sa uite traditiile si cultura tarii sale, deoarece acestea sunt ca mersul pe bicicleta, odata ce-l ai in sange, ramane acolo. Pot argumenta aceasta afirmatie, prin exemple concrete, cunosc multi romani ce, desi au plecat, le este dor de mamaliga de acasa, de stilul de viata romanesc, atit de dor, incit, oricind se iveste ocazia de a reveni acasa, acestia sunt nerabdatori sa-si revada plaiul natal.
Fiecare dintre noi, creste ca un copac, dar oriunde nu s-ar indrepta ramurile, radacinile sunt ce ne tin in viata si ne alimenteaza cu dragoste, speranta si dorinta de a continua.


Sper ca e ok, am verificat, nu par a fi greseli gramaticale, dar uite si tu, inainte sa scrii, daca ai ceva neclaritati, scrie in comentarii.
Alte întrebări interesante