Limba română, întrebare adresată de popaa12, 9 ani în urmă

Redactează un text de 150 – 300 de cuvinte, în care să argumentezi dacă emoțiile pot sau nu pot fi stăpânite de un vorbitor în public

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioana174V
127
Ps: iti recomand daca nu intelegi vreun cuvant in urmatorul text sa-l cauti in dex online inainte sa-ti citesti tema in fata clasei (in caz ca te intreaba profesoara sa explici)

Cea mai intalnita frica este vorbitul in public. E infricosator sa stai in fata unui grup de oameni, cunoscuti sau necunoscuti si sa-ti exprimi opinia (parerea) despre un anumit subiect. Unii oameni de la natura (adica asa sunt ei) sunt mai detasati si le este mai putin frica iar altii sunt mai emotivi si automat le este teama.
Cu cat vorbim mai des in fata unui public (unei audiente) cu atat devenim mai siguri pe noi, asa se spune dar unii nu pot mereu depasi aceasta frica. Cu cat suntem mai siguri pe noi si pe informatia ce urmeaza sa o oferim cu atat emotiile din noi devin mai comfortabile si invatam nu sa le stapanim ci sa le acceptam. Cu cat acceptam ce se intampla in interiorul nostru cu atat devenim mai stapani pe noi insine. Nu toti oamenii au aceasta capacitate dar este ceva ce poate fi invatat in timp. Pe unii ii ajuta sa stie cat mai mult despre grupul caruia urmeaza sa spuna ceva in fata lor iar pe altii ii ajuta sa se scufunde cat mai mult in ceea ce urmeaza sa spuna ei.

E ok? Sper ca te-a ajutat

wwwsorinionut9: si o concluzie daca ai putea
wwwsorinionut9: te rog ☺
ioana174V: Concluzia este (sau poate fi) ca vorbitul in public poate fi pentru unii ceva natural dar de asemenea poate fi invatat si stapanit cu/ prin experienta practica.
wwwsorinionut9: ok mersii
Alte întrebări interesante