Limba română, întrebare adresată de gabriel1213, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de 180-200 de cuvinte in care sa prezinti toamna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yologou27
8

Răspuns:

Vuietul asurzitor al vantului ce lua cu asalt intreaga natura se auzea puternic de afara. Stropii greoi de ploaie se izbeau violent de geamuri, lasand apoi picurii sa se prelinga cu viteza pe marginea ferestrelor.

Puteam admira cu uimire de la balcon cum copacii se clatinau agresiv sub presiunea vantului ce izgonea si orice urma de vietate ce se adapostea la poalele acestora. Vijelia intensa a reusit sa risipesca toate frunzele moarte ale copacilor prin aer iar capite intregi de fan se vedeau din departare cum abia faceau fata suflului puternic al toamnei.

Ramurile copacilor ce erau odata impodobite de lumina si culoare, sunt acum tragic de pustii si lipsite de viata. Cerul si-a pierdut stralucirea orbitoare de odinioara ce incanta pe toata lumea cu magicele sale raze ce mangaiau intreaga natura, vibrand de bucurie si extaz. Acum insa, ceata pare sa fi dominat intreg orizontul iar din cerul intunecat nu se mai poate zari vreo pata de lumina.

Niciun om pe strada nu se vede, niciun om pe la ferestre. Toata lumea sta la adapost in casele lor calduroase, feriti de bataia crunta a toamnei ce, nemiloasa, ne anunta sosirea acesteia.

coroana? sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante