Limba română, întrebare adresată de alinaalesia5, 8 ani în urmă

redactează un text de 40 70 de cuvinte, in care să descrii animalul preferat, utilizând minimum 2 adverbe de mod la grade de comparație diferite. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianamaria24123
2

Răspuns:

Explicație:

Cainele a fost mereu reprezentat de cel mai bun prieten al omului.El are grija de om si de gospodaria lui.Pe pamant exista multe rase de caine cum ar fii:LABRADOR,PUDEL,DELMADON etc....Exista filme legate de caini cum ar fii:101 dalmatieni.Cuantul caine reprezinta,curaj,adevar,inteligenta,noroc,eminent.Cand spunem caine ne gandim la un animal cu 4 picioare,cu urechi ce tresar la fiecare zgomot,cu coada ce se misca cand se bucura,,cu blanca ca o padure.Cainele este prin urmare un suflet ce trebuie ocrotit!

sper ca te-am ajutat


alinaalesia5: dar care sunt adverbele de mod?
balanvalentina82: bine, rău, frumos, urât, repede, tare etc), câteva adverbe de loc (aproape, departe) și timp (devreme, târziu)
balanvalentina82: cele care poți sa le compari:frumos/urat
balanvalentina82: repede/incet
balanvalentina82: aproape/departe
balanvalentina82: destept/pro..t
alinaalesia5: k mersi
balanvalentina82: cu plăcere
Răspuns de balanvalentina82
7

O sa vorbesc astăzi despre animalutul de companie ideal si preferat de toți cei care sunt de varsta mea,dacă v-ati gândit la câine, ati ghicit!.

Eu am o rasa anume care o îndrăgesc, si anume labradorul care este cel mai destept posibil din toți cainii (superlativ relativ destept/tânt)El este preferatul meu prieten care fuge lafel de repede (comparativ egalitate repede/incet) ca un tigru.Insa el este mai frumos decât un tigru (comparativ de superioritate frumos/urat ). Are culoarea aproape ca soarele (aproape/departe adv gr.comp).Il iubesc enorm,toți copii ar trebui sa aibe un animal de companie, in special un câine!.

Alte întrebări interesante