Limba română, întrebare adresată de ana0444, 8 ani în urmă

Redactează un text, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți trăsăturile unei patrii imaginare, utilizând descrierea ca mod principal de expunere.
URGENT​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Consider ca dragostea fata de tara reprezinta un sentiment puternic, ce cuprinde inima omului de emotii de induiosare si de mandrie, precum si de o tristete aparte. Aceasta melancolie te determina de cele mai multe ori sa-ti imaginezi cum ar arata patria perfecta: patria in care toti oamenii se inteleg, iar poporul este unit.

Locul de vis, in care te-ai simti binevenit si in miez de noapte, in care fiinta umana ar sti sa respecte si sa pastreze habitatele naturale ale unor vietati asemenea lui , in care am sti sa apreciem si sa veneram momentele esentiale ale vietii. Astfel, principalul factor ce ne influenteaza tara in care traim, suntem tocmai noi.

Patria ideala ar fi reprezentata de poporul cu un comportament ideal: care ar incerca sa conserve natura in cea mai pura forma a sa, care ar lua decizii nu doar pentru propriile avantaje si care, chiar si in cele mai dificile etape ar afisa un zambet, fiind adepti al optimismului si al altruismului. Cu ajutorul acestor virtuti, lumea isi va putea arata potentialul maxim.

Holdele aurii de grane ar fosni in adierea aerului curat, animalele ar pasi linistite in padurile de altadata, elevii ar iesi veseli din curtea scolii, iar oamenii ar judeca mai limpede si mai cu bagare de seama. Nu s-ar consuma atata energie, iar produsele ar fi mult mai sanatoase, ceea ce implica, de asemenea, un caracter nepoluant fata de mediul inconjurator.

Prin urmare, concluzionam ca actiunile oamenilor influenteaza drastic societatea in care traim.

Răspuns de elisamoldovan
2

Răspuns:

Explicație:

Tările de toate tipurile și patriile de toate genurile și din toate colțișoarele lumii sunt minunate, însă patria la care ar visa eu cel mai mult înafara de cea in care locuiesc acum este o minunata lume a dulciurilor, unde as putea manca la infinit, neținând cont de cantitate ci doar de bucuria dăruită de aceasta lume.

In acest loc mistic al bomboanelor și prajiturilor totul este in culori pastelate și catifelate. in capitala țării se afla o primărie maiestuoasă și geniala, făcută atent și cu grija din turta dulce, unde guvernează un primar ciocolatiu și foarte bun cu un pahar cu lapte. in fata acestui edificiu dulce se afla un havuz din bomboana alba, cu gust de acadea din care picura și curge un răi de ciocolata, ce servește atât la distracția publica dar și la alimentarea persoanelor din Bombonesti. de asemenea în centrul plaiului se situează și o școală înălțătoare și geniala, zidită cu mare truda și chin și cuburi rezistente de zahăr, peste care nici o ploaie torențială de ceai fierbinte nu ar putea trece. in acest loc tinerele prăjituri și dulciuri învață mistica taina a bomboanelor de toate tipurile, cum s-au format ele și cine au fost cele mai importante fursecuri din istoria dulce. ei învață toate aceste lucruri pentru că într-un viitor apropiat sau îndepărtat sa poată guverna și conduce țara lor natală sau sa vina la noi in farfurie drept bomboane pe care le mâncăm. in acest ținut al minunilor iarba este formata din guma elastică și dulce cu gust de căpșune, in care se găsesc de ici colo câte un gândac săi doi ce la rândul lor sunt stafide învelite în ciocolată. pământul este un blat întreg de tort sfărmicios, iar viețuitoarele ce locuiesc în el sunt din jeleu multicolor, pe când păsările din înalturi, cu corpul lor ușor din bezele moi plonjează cu mare drag printre norii de vata de zahar admirând minunățiile înaltului de unde se poate observa toată țara dulce.

in încheiere pot spune că imaginea nu are limite, ceea ce exprimă că singurul obstacol între noi și tara mult visata suntem chiar noi înșine și poate un somn bun cu ajutorul căruia sa ne putem transpune în această lume intrigantă.

Alte întrebări interesante