Limba română, întrebare adresată de floreac72, 8 ani în urmă

Redactează un text de maximum 30 de rânduri, în care să prezinți modul în care o conversație dezvoltă abilitățile sociale, valorificând fragmentul dat. Vei avea în vedere următoarele repere: – construirea unei introduceri adecvate, care să reflecte tema propusă; – ilustrarea a trei aspecte care să evidențieze competențele sociale sau abilitățile de viață (de exemplu: abilitatea de cooperare, abilitatea de rezolvare a conflictelor, abilitatea de acceptare a diferenţelor etc.); – formularea unei concluzii adecvate acestui tip de text.)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
1

Ce este conversația?

Conversația este comunicarea interactivă între două sau mai multe persoane.

Dezvoltarea abilităților conversaționale este o parte importantă a socializării.

Factori care pot influența comunicarea dintre două sau mai multe persoane:

  • Contextul sau situația - O persoană poate da sensuri diferite acelorași cuvinte în momente și contexte variate. Esențial este sa adaptăm sensul cuvintelor fiecărei situații și să stapânim bine aceste sensuri pentru a nu crea confuzii.
  • Diferențele de percepție - reprezinta modul în care noi privim lumea. Acest mod este influențat de experiențele noastre personale
  • Concluziile grăbite
  • Stereotipiile - reprezinta situațiile în care tratăm diferite persoane ca și când ar fi una singura (ex: Dacă am cunoscut un grec, i-am cunoscut pe toți ).
  • Lipsa de cunoaștere - o conversație este îngreunată cu persoane care au o educație diferită de a noastră sau ale cărui cunoștințe în legătură cu un anumit subiect de discuție sunt mult mai reduse.
  • Lipsa de interes - este posibil ca interlocutorul să nu fie interesat de mesajul transmis, atunci nu putem decât să schimbăm subiectul cu unul de interes pentru toți participanții la discuție.
  • Dificultățile de exprimare - Lipsa de încredere în sine, vocabularul limitat, emoțiile pot duce la devierea sensului mesajului.
  • Personalitatea -Trebuie să ne adaptăm să ne controlam limbajul în funcție de personalitatea și de starea de spirit a interlocutorului.

Despre cum să creezi un text argumentativ poți citi și aici https://brainly.ro/tema/9576079

Alte întrebări interesante