Limba română, întrebare adresată de floricica2020, 8 ani în urmă

Redactează un text de minim 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă oamenii este condiționată sau nu de experiență raportând iute la informațiile din fragmentul extras din volumul O retrospectivă de Ion Th. Ilea cât și la experiența personală sau culturală.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de walking00
88

Explicație:

Omenia este un complex de calități alese, proprii unei persoane, cum ar fi bunătatea, ospitalitatea, atitudinea înțelegătoare și chiar empatia.

Consider că omenia este într-adevăr condiționată de experiențele personale și culturale întrucât pentru a face un gest ce demonstrează această calitate ține de buna creștere și empatia de care o persoană poate da dovadă.  

Fiecare are partea lui de umanitate, atât cât a fost educat sau în acord cu caracterul său. Nu e nevoie de gesturi mărețe pentru a te numi o persoană amabilă sau bună, ci de atenție față de cei din jur și solidaritate.

Prin intermediul textului suport se poate observa un fapt de omenie, Camil Petrescu cerând rețeta bolnavului pentru a îi cumpăra ce avea nevoie întărește admirația pe care autorul i-o poarta.


ArdeleanuYT: Fără răutate, am văzut acest fel de abordare a eseului argumentativ pe mai multe site-uri, mi se pare banală, și poate lua maxim jumătate din punctaj, cu indulgență. Nu este nici măcar un argument, ce să mai vorbim de două argumente distincte. De exemple nici nu mai zic. Am atașat mai jos o posibilă abordare a acestui eseu argumentativ, pentru cei care sunt interesați de punctaje mai mari de 10p. O zi frumoasă!
ArdeleanuYT: https://filebin.net/spz282thrq9jdtsr
MariaOlivia2103: Heei, am incercat si eu.
MariaOlivia2103: Oh, super, e prea mare :)
dobrealex1234: #copy-paste de la alt cineva :):):) nici concluzie nici in primul rand , in al doilea rand
maria880: Acel link nu functioneaza :(
Alte întrebări interesante