Limba română, întrebare adresată de vioviorica38, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minim 150 de cuvinte in care să argumentezi daca adaptarea la schimbarile climatice este sau nu importanta raportandu-ne atât la informatiile din fragmentul citat apartinand Oanei Racheleanu cat si la experienta personala sau culturala .

Mă puteți ajuta urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
46

Răspuns:

Intrebarea ta ar suna asa ; Este importanta regandirea modului în care trăim, de unde vom lua apa, cum ne vom proteja de fenomenele naturale extreme ? Cum sa luam masuri adecvate ptr a preveni daunele ?

Schimbarile climatice sunt cele mai serioase provocări de mediu sociale si economice, cu care se confruntă lumea .Aceste schimbări modifica circuitul apei in natura, influenteaza cantitățile de precipitații, stârnește procesul de formare de uragane , furtuni , tornade , produce multe dezastre .

În primul rând starea de sănătate, traiul intr un mediu plăcut sunt factori care contribuie la bunăstarea noastră. Avem nevoie de o economie funcțională care sa ne ofere un anumit nivel de trai .Dar pentru toate acestea trebuie sa existe resurse naturale si materiale . Ele există dar oamenii extrag mai mult decat poate produce planeta noastră , consumăm mai multă energie , mai multe materiale .Poluarea atmosferica , schimbarile climatice , pierderea biodiversitatii sun probleme de mediu si ne afectează bunăstarea.

În al doilea rand ptr a putea continua sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le oferă trebuie sa ecologizam economia .Oamenii trebuie sa se gândească sa protejăm fauna sa creeam noi oportunități ale economiei , sa putem reduce emisiile de carbon . Sănătatea noastră precum și succesul economic depinde de natura , să îngrijim pădurile, sa protejăm speciile sălbatice. Trebuie să înțelegem că obiectivele noastre sunt; stabilirea climei, hrana sănătoasă , apa potabilă și o mai bună calitate a vietii .

În concluzie bunastarea noastră se va îmbunătățiri atâta timp cât ne vom ocupa si vom face un mediu cat mai sănătos!

Alte întrebări interesante