Limba română, întrebare adresată de claudiaandrei1104, 8 ani în urmă

Redactează un text de minim 150 de cuvinte în care să argumentezi Dacă modestia este sau nu o piedică în calea afirmării profesionale raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul amintiri de Ioan Slavici cât și la experiența personală sau culturală​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
57

modestie _ eu am luat cuvantul ,in sens de decenta, care respecta buna cuviință ,respect al bunelor moravuri

Modestia este un simt al măsurii in tot ceea ce facem , este calitatea care ne motiveaza , care inspira omul sa invete ,ca este bine sa fie cuviincios in orice întreprinde , este o binecuvantare in calea afirmării profesionale .

In primul rand oamenii modești sunt mai conștienți , promovează o atmosfera pozitivă , atitudinea ii este orientata spre atingerea obiectivelor si astfel obțin performante ridicate la locul de munca .Spre exemplu: atunci cand întâlnim oameni care ii trateaza politicos pe toti oamenii , care sunt dornici de , dezvoltare profesionala , îmbrăcați decent , cu simt al umorului dezvoltat , cumpătați in situatii de criza , atunci putem fi , fericiti in orice mediu ne am afla . In al doilea rand , un om modest este o persoana sinceră care nu are nimic de ascuns , încrezător , vorbeste calm , dialogul decurge natural . Respecta reguli de eticheta( adica reguli norme de purtare , norme de politețe )vine cu un bagaj de experiențe , acorda incredere reciproca ,foloseste un limbaj decent si ofera argumente . Un om modest este înzestrat cu bun simt , decenta , este un om puternic, are incredere in fortele proprii nu este cuprins de nici o emoție astfel incat sa nu isi mai poata desfasura activitatea in mod normal . Așadar modestia este însușirea dominanta a caracterului, care il face mai bun pe individul uman, atat din punct de vedere moral, intelectual sau in orice activitate pe care omul o deprinde ,in vederea obținerii unor rezultate bune si sa le asigure realizări concrete .


alesiamarisa: ??????
alesiamarisa: la dialog
alesiamarisa: heyyy
alesiamarisa: ajuta maaa te roog din toata inima meaaa
tigrulcelbun175: sa stii ca nu le stiu eu pe toate ,v as ajuta pe toti daca as putea, dar nu stiu la toate intrebarile voastre ,cat stiu ajut si mai este vorba si de timp si mai este vorba si de starea mea ,uneori sunt f obosit de la lectiile mele si atunci nu mai pot sa fortez sa imi vina idei , imi pare rau.. .
alesiamarisa: si te poti uita pe întrebarea mea cand poți?
tigrulcelbun175: m am uitat , daca este la engleza sa stii ca nu ma pricep ,sunt la inceput cu engleza, abia acum o invat cate putin .
alesiamarisa: o faci in română
alesiamarisa: de tradus ma descurc eu
alesiamarisa: te roooggg
Alte întrebări interesante