Limba română, întrebare adresată de myhayro20, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca este importanta sau nu afirmarea adevarului, raportandu-te atat la fragmentul extras din Scrisor catre V. Alecsandri de Ion Ghica, cat si la experienta personala sau culturala!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
4

Pentru a redacta un text prin care să argumentezi o idee, iar acesta să fie convingător, cel mai bine este să respecți structura unei compuneri argumentative.

O compunere argumentativă are:

  • Introducere: descrii pe scurt ideea pe care urmează să o argumentezi. De exemplu: afirmarea adevărului este extrem de importantă în relațiile interumane.
  • Conținut: detaliezi fiecare argument într-un paragraf separat. Exemplu: argument 1: în lipsa sincerității nu se pot lega relații autentice între oameni; argument 2: în viața profesională, atunci când alegi să nu prezinți adevărul îți poți pierde credibilitatea în fața societății, pierzând astfel oamenii de calitate din jurul tău (ești de acord cu ceea ce susținea Ion Ghica în scrisoarea sa către V. Alecsandri).
  • Concluzie: ideea finală, care întărește poziția pe care o ai în raport cu ideea argumentată.

Atenție, 150 de cuvinte reprezintă un text relativ scurt, prin urmare va trebui să prezinți argumentele destul de succint.

Dacă dorești să te inspiri cu o serie de formulări specifice argumentelor subiective: https://brainly.ro/tema/302775?referrer=searchResults

#SPJ9

Alte întrebări interesante