Limba română, întrebare adresată de Derrien, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă un incident influențează sau nu o relație de prietenie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Cum l-am cunoscut pe Vladimir Streinu de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
6

Șerban Cioculescu in volumul "Amintiri",povesteste despre o întâmplare cu Vladimir Streinu .O amintire tristă ,deoarece ,la un moment de neatentie ,i-a scapat inelul de aur cu rubin primit de la mama sa iar recuperarea acestuia nu a fost împlinită. Desigur,in astfel de situatii ,alte persoane ,in urma acestui accident ar purta acea ură,dezamgire ,sentiment de neandreptate ,de invinovatire fata de prietenelu sau . Inadvertenta ar fi fost taxata dur ! Si am sa fac o paranteza, acest incident chiar mi'a amintit când o prietena de 'a mea mi'a "scapat"inelul si mie in râu ,printre degete .A facut palma evantai sub privirea mea, permițând voluntar inelul sa alunece ,acestea in ce timp eram sezute pe baraj. Si recuperarea lui a fost imposibila.Apa era foarte adâncă. Odata cu acea cadere a inelului din mana ei ,a cazut si prietenia noastra,situatia fiind similara, il aveam de la mama! Eu nu am putut trece peste acel sentiment ca m-a dezamagit ,si nu am putut ierta asa fapta care,in cazul meu ,consider ca a fost facuta voluntar! Admir deci pe "Fat frumos din Teiu" ,adica pe Vladimor Streinu pentru puterea de a ierta! Faptul ca un om se comporta ca un adult, iarta ,poate trece peste unele fapte ,si poate sa se impace cu o situatie ,lăsând totul ca o amintire neplăcută ,insa, fara sa invinovateasca vinovatul,este o calitate pe care mulți nu o avem.

Faptul ca vezi aceasta calitate de a fi bun,iertator ,fara sa o bați in joc,iar este un lucru bun. Nu toti suntem lafel ,nu toti avem acelasi stil de a gândii, aceeasi putere de a ierta,de a trece peste.Depind mult conjuncturile,daca s au facut voluntar sau nu,daca poti ierta sau nu,asta ,la asta nu semanam unul cu altul . Multi apreciem,putini recunoastem ca am face lafel.Eu am așa o fărâmă de conștiința care imi spune ,ca Vladimir in sinea lui s'a socotit neandreptatit de cei care nu i-au restituit inelul.

Alte întrebări interesante