Limba română, întrebare adresată de podariuanca, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumente daca parerea celor din jur ne influențează sau nu alegerile, raportandu-te atat la informațiile din fragmentul extras din textul Eminescu- omul de Ioan Slavici, cat si la experiența personală sau culturală. Va rog am nevoie urgent dau coroană !!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ucisii
25

Din punct de vedere moral părere celor din jur ne influențează alegerile prin deciziile noastre, care ne pot influența psihic. Omul poate fi influențat în bine sau în rău prin alegerile noastre, în viața contemporană, în maturizarea omului.

Părerea mea este ca deciziile celor din jur în alegerile electorale sunt importante pt formarea patriei noastre. Ani de zile de-a rândul lui, nu a publicat nimic mai înainte de a-i fi citit și lui Mihai Eminescu ceea ce a scris Ioan Slavici, căci mulțumirea autorului era să-l vadă pe Eminescu, citind cu mulțumire cele scrise de autor. Numai de tot rar se întâmpla însă ca să-i citească și el ceea ce scria, căci de cele mai multe ori era mâhnit, Eminescu, când se uita-se la fața autorului.

Opinia mea este ca alegerile din viața autorului îl pot influența în viața zi cu zi prin manipularea acestuia, de către, de alți oameni; este specifică în secvența: "Eram în multe privințe foarte deosebiți unul de altul și am fost, cu toate aceste, buni, în mai multe rânduri chiar nedespărțiți prieteni; de aceea mi-a fost totdeauna greu să vorbesc despre dânsul, căci nu putea s-o fac aceasta fără ca să vorbesc și despre mine însumi". Autorul a tăcut chiar și de atunci când alții, care-l știu numai de auzite și din puțina lui scrisă, au spus despre dânsul și ceea ce nu-i adevărat, și să nu mai vorbească nici acum despre Eminescu.

Eu sunt de părere că decizia celor din jur ne influențează starea de spirit prin alegerile experienței noastre. Autorul îi plăcea scrisul lui Eminescu cu dar ținea la el și îl atingea dureros asprimea cu care îl judeca pe oameni, încât Ioan Slavici a voit ca altul să spună ceea ce spunea el, pt că Eminescu a jucat un rol important în viața lui Slavici.

În concluzie, părerea celor din jur ne influențează alegerile prin dezvoltarea omului, în procesul de evoluție al acestuia, jucând un rol important în viața lui Slavici

Alte întrebări interesante