Limba română, întrebare adresată de gigeloprescu11, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi dacă cititorul își păstrează sau nu, in timp, aprecierea pentru opera unui autor, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul amintiri de Mihail Șerban, cât și la experiența personală sau culturală! Dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iustinel005
43

Răspuns:

Scriitorul își urzește cu dibăcie gândurile și sentimentele alcătuind o operă pe care tinde sa o lase urmașilor săi drept o zestre ereditara.

Consider că, cititorul apreciază o creație din care își culege elementele care-l surprind și temele prin care sunt exprimate învățături pe care le ține minte în semn de prețuire pentru cel care le transmite.

Pe de o parte, depinde, în principal, de emoția pe care o regăsești în scriere, deoarece firul povestirii se realizează pe o serie de evenimente care în mod indirect îți formează o relație cu autorul.

Un exemplu concret care pune în evidență acest aspect este regăsit în textul suport, unde Mihail Șerban își amintește după multă vreme plăcerea pe care o resimțea atunci când îl întâlnea pe Ionel Teodoreanu, fiindcă reușise să-i transmită sentimentele prin intermediul operelor, fapt ce l-a ajutat la vârsta adolescenței să devină un iubitor de cărți și de cultură.

Pe de altă parte, omul se ghidează și după părerile celorlalți când se apucă să abordeze un volum al unei opere, ca mai apoi să ajungă să îndrăgească autorul, deoarece vede perfecțiunea și adevărul către care tinde acesta.

Un alt exemplu relevant este că am citit un studiu al cercetătorilor britanici care afirmă cu certitudine că 80% din populație își păstrează în timp aprecierea pentru opera unui autor, ba chiar unii se intorc la ea din când în când și o recitesc cu drag.

Așadar, prin argumentele de mai sus, conchit că, opera unui autor poate fi apreciată pe termen lung fără să-și piardă valoarea.

Alte întrebări interesante