Limba română, întrebare adresată de Dainadidi2326, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi daca educatia implica sau nu un proces continuu de invatare raportandu-te atat la informatiile din fragmentul extras din textul ''Tu'' le spun romanelor ''dumneavoastra'' poeziei interviu cu Ioana Parvulescu cat si la experienta personala sau cultural.


Ajutati-ma va rog este pentru maine.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HEHEBOYYYYYY
7

Răspuns:

Explicație:

Textul argumentativ reprezintă un act de comunicare având scopul de  a-l convinge pe receptor cu privire la punctul de vedere susținut de autor.

Acest text se realizează prin utilizarea unor argumente pro sau contra, susținute de exemple.

Textul trebuie să cuprindă următoarele componente:

Introducere - (ideea susținută de autor, de tine) aici trebuie să îți prezinți ideea principală de la care vrei să pornești cu subiectul tău. Trebuie să fie clară și concretă. De exemplu: După părerea mea, educația implică un proces continuu de învățare, pentru că doar acumulând mereu cunoștințe și dezvoltându-ne pe toate planurile, putem să creștem și să devenim mai înțelepți.

Argumentul 1, 2 - aici trebuie să prezinți câteva argumente prin care să îți susții ideea de la început. Aceasta trebuie să fie însoțită mereu de exemple.  De exemplu: În primul rând, consideră că educația stă la baza înfloririi noastre intelectuale și morale, iar pentru această dezvoltarea suntem mereu puși în situația de a învăța lucruri noi, de a experimenta sentimente și trăiri noi și de a ne dori un proces  de învățare constant. (poți să oferi exemple concrete fie din viața ta personală, când ai învățat ceva care te-a marcat și te-a ajutat să te dezvolți, fie din cărțile pe care le-ai citit). În al doilea rând, cred că educația nu înseamnă doar cei șapte ani de acasă și nici chiar toți anii noștri de școală. Cred că este mult mai mult de atât... (aici poți să dezvolți, spunând că educația se poate învăța din cărți, de la alți oameni, de la familie, din experiențele personale, din experiențele altora, și că în permanență există ceva care trebuie învățat și asumat).

Concluzie - rezumă tot ceea ce ai argumentat. De exemplu: Prin urmare, sunt de acord că educația implică un proces continuu de învățare deoarece atât timp cât trăim suntem într-o continuă stare de învățare și de acumulare de noi cunoștințe.

Nu uita! Pentru textul argumentativ trebuie să folosești conectorii specifici precum: după părerea mea, consider că, cred că, având în vedere că, în primul rând, în al doilea rând, prin urmare, așadar, deci, pentru că, în concluzie.

Alte întrebări interesante