Matematică, întrebare adresată de Rezolvitorul4523, 8 ani în urmă

. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă decizia de a practica un sport este influențată sau nu de riscurile pe care acesta le implică, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul La Capul Podului – La început de veac... de Emil Marinescu, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
33

Sportul este o componentă esențială pentru o viață sănătoasă și echilibrată, iar practicarea unui sport are cu siguranță efecte extrem de benefice atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății psihice, îmbunătățește concentrarea și atenția, dar mai ales sporește încrederea de sine a celui care îl practică. Cu toate acestea, practicarea unui sport presupune și anumite riscuri și accidente și de aceea, în opinia mea, decizia de a practica un sport ar trebui să fie influențată și de riscurile pe care acesta le implică.  

În primul rând orice practicant al unui sport, amator sau profesionsit trebuie să fie conștient de anumite pericole și să își asume riscul apariției unor accidente. Mai mult decât atât antrenamentele coordonate în siguranță de anternori profesioniști și verificarea periodică a stării de sănătate sunt absolut necesare pentru prevenirea acestora. Spre exemplu, persoanele care practică sporturi extreme precum alpinismul trebuie să se asigure că nu suferă de boli ale sistemului cardio-vascular și că urmează întotdeauna regulile și își iau toate măsurile de siguranță pentru evitarea unor accidente extrem de periculoase.

În al doilea rând deși accidentele pot fi inevitabile, acestea nu trebuie să reprezinte un obstacol în practicarea unui sport. Un exemplu în acest sens ne oferă Emil Marinescu, care relatează în fragmentul extras din textul La Capul Podului – La început de veac... riscurile la care se supuneau, într-un mod conștient și asumat practicanții oinei în copilăria sa. Deși jocul de oină, joc sportiv tradițional românesc, putea cauza mâini scrântite și degete umflate era un sport extrem de îndrăgit și practicat pe întreg cuprinsul țării.  

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că,decizia de a practica un sport poate fi influențată de riscurile pe care le implică, deoarece este necesar ca sportivii să fie foarte bine informați, antrenați în condiții sigure, cu o stare de sănătate bună, care să permită practicarea sportului respectiv și siguri pe sine.

Ne amintim:

Este foarte util atunci când scriem un text în care argumentăm dacă decizia de a practica un sport este influențată sau nu de riscurile pe care acesta le implică să realizăm un plan astfel:

1. Citim cu atenție fragmentul din textul La Capul Podului – La început de veac... de Emil Marinescu;

2. Formulăm în introducere o teză (o idee personală pe care o susținem);

  • suntem de acord că decizia de a practica un sport este influențată de riscurile pe care acesta le implică;
  • nu suntem de acord că decizia de a practica un sport este influențată de riscurile pe care acesta le implică;

3. În cuprinsul textului enunțăm și dezvoltăm cel puțin două argumente adecvate opiniei formulate;

4. În încheiere formulăm o concluzie

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

Alte întrebări interesante