Matematică, întrebare adresată de robinson4671, 8 ani în urmă

. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Viața lui I. L. Caragiale de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
16

Familia este mediul în care venim pe lume și ne dezvoltăm. Este locul în care ar trebui să găsim și să oferim înțelegere, liniște, iubire și respect și să găsim adevăratele valori ale vieții.

În primul rând familia reprezintă primul cadru de dezvoltare al oamenilor. Ea este cea care oferă sprijin necondiționat și susținere. În cadrul familiei copiii se simt iubiți, sprijiniți și se bucură de anumite drepturi, care presupun însă și anumite responsabilități pe care copiii trebuie să și le asume încă de la vârste fragede, precum învățatul, terminarea temelor sau participarea la treburile casnice.

În al doilea rând odată cu înaintarea în vârstă, responsabilitățile, obligațiile și îndatoririle oamenilor față de familie se schimbă. Un exemplu în acest sens ne oferă autorul Șerban Cioculescu, care relatează în fragmentul extras din volumul  Viața lui I.L. Caragiale caracterul generos și altruist al scriitorului I.L. Cragaiale, preluarea rolului de cap al familiei și susținerea financiară a acesteia, în ciuda greutăților prin care trece uneori. Mărturie stau zecile de scrisori de mulțumire pe care acesta le primește de la mama sa și care arată faptul că niciuna dintre solicitările bănești venite din partea familei sale nu rămâne nesatisfăcută.

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că, greutățile vieții nu pot determina neglijarea responsabilităților față de familie atunci când oamenii sunt învățați încă din copilărie să le respecte sau dacă au o fire generoasă și altruistă.

Ne amintim:

Pentru a scrie un text în care să argumentăm dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie trebuie să realizăm un plan astfel:

1. Citim cu atenție fragmentul extras din volumul Viața lui I.L. Caragiale de Șerban Cioculescu;

2. Identificăm și analizăm ideile care apar în fragment referitoare la subiect;

3. Formulăm în introducere o teză (o idee personală pe care o susținem):

  • suntem de acord că greutățile vieții pot determina neglijarea responsabilităților față de familie
  • nu suntem de acord că greutățile vieții pot determina neglijarea responsabilităților față de familie

4. În cuprinsul textului enunțăm și dezvoltăm cel puțin două argumente adecvate opiniei formulate;

5. În încheiere formulăm o concluzie care să ne rezume demersul argumentativ.

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

Alte întrebări interesante