Limba română, întrebare adresată de dima46874, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimun 150 de cuvinte in care sa argumentezi daca apărarea identității naționale trebuie sau nu trebuie sa fie o prioritate a romanilor.
Va rogg urgent !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kasandra54
96
Identitatea nationala reprezinta ansamblul datelor prin care o comunitate poate fi recunoscuta si deosebita de restul.
Din punctul meu de vedere, apararea identitatii nationale este un reflex social firesc,luand in considerare nu doar faptul ca apartenenta la o anumita natiune este un dat biografic,ci si faptul ca preocuparea excesiva a pop. roman pt propria identitate il determina,intr-un final,sa o piarda.
In primul rand,apartenenta oricarui individ la natiunea romana tine de conjuncturile propriei existente si nu ar trebui sa se transforme in obiectul unei frici continue.Istoria comuna sau limba sunt elemente prin care orice persoana se recunoaste in comunitate si care nu se pot afla in pericol nici macar intr-un context precum cel actual, marcat de globalizare.
In al doilea rand,preocuparea excesiva a pop. roman pt identitatea sa il poate determina sa o piarda,asumarea propriului specific fiind conditia cea mai importanta pentru ca romanii sa devina ofertanti in ochii altor natiuni.
In concluzie,apararea identitatii nationale trebuie sa constituie o preocupare a romanilor,tinand cont nu doar de faptul ca apartenența la un pop. este un dat biologic,ci si de faptul ca obsesia pt propria identitate poate conduce la pierderea acesteia.
Alte întrebări interesante