Limba română, întrebare adresată de vlad3371, 8 ani în urmă

Redactează un text descriptiv, de 100-200 de cuvinte, in care sa surprinzi o gradină cu flori. In compunerea ta, vei avea in vedere:
● să respecti structura specifică tipului de text.
● să utilizezi două mijloace artistice diferite în rescrierea acesteia.
● să găsești un titlu potrivit
● să fii original și să utilizezi diferite registre ale limbii
● sa respecți normele de ortografie și punctuație.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SteaFluture1615
75

Răspuns:

Miresmele primaverii

În vacanta de Paște am mers împreună cu familia la bunicii mei.

Abia așteptam să îi vizitam, cel mai mult ma bucuram când vedeam gradina lor bogata de flori, eu mostenind de la ei pasiunea pentru acestea.

Ajunși la bunici, Max, cățelul lor cel bătrân, pe care-l știam de când eram mica, mi-a adus mingea lui pentru a ne juca. Aruncand-o, aceasta a ajuns în gradina din spate, trebuind sa merg după ea. Intrând în gradina, mirosul zambilelor de un roz intens m-a făcut să nu-mi mai pot lua privirea de la ele. Trandafirii albi ca zapada își ridicau frunzele parca facandu-mi cu mana, iar ghioceii, vestitorii primăverii, păreau ca ma așteptau de zile bune sa-mi aducă aminte de ce iubesc atat de mult primavara. Lalelele în culori jucăușe ma făceau sa ma simt ca-n copilărie când le udam mereu și parca-mi mulțumeau ridicandu-se cu capul spre soare.

Dupa minute bune, făcând un pas în spate, realizez tabloul abstract plin de culori diferite, unele vii, altele închise, pe tine florile din gradina îl formau și "salata de miresme" ce-o formau, facandu-ma sa uit de tot.

Alte întrebări interesante