Limba română, întrebare adresată de sorinaluca2, 8 ani în urmă

Redacteaza un text informativ prin care să îndemni pe copii să adopte un animal abandonat Citeste textul în grupul de prieteni Rhodos prietenii să spună dacă textul tău ia convins​


sorinaluca2: ROAGA PRIETENI SCUZE AM TASTAT GRESIT
sorinaluca2: VA ROG DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mihaela202082
9

- Nu intotdeauna este bine sa lasi un animal abandonat. Daca este un animalut batran, poate ca stapanul vrea ca ultimele zile din viata sa le petreaca in libertate, caci ii e frica de moartea sa. Insa daca e un catel mic, o pisica ori orice altceva, ar fi o idee perfecta, mai ales daca vrei un animalut de companie.

 Casa lor, soarta lor, a animalutelor abandonate este foarte riscanta din multe puncte de vedere. Se pot intampla multe cu ele in societatea noastra. Poate sa moara de foame spre exemplu sau poate sa fie omorati de catre oameni in timp ce doarme (vorbesc de accidente cand dorm pe strada), ori cum am mentionat sa aiba parte de accidente neplacute. S-a demonstrat stiintific ca animalele abandonate, vagaboande traiesc de 2 sau chiar 5 ori mai putin decat cele in siguranta, in case, in adapoaste.

 De aceea iti indemn, daca parintii iti dau voie, sa adopti un animalut abandonat, care are nevoie de o casa, de atentie, de grija.

Alte întrebări interesante