Limba română, întrebare adresată de alaramaria777, 7 ani în urmă

Redacteaza un text narativ, de cel putin 150 de cuvinte, in care sá relatezi o intâmplare
amuzantã, realá sau imaginarã, petrecutà in timpul unei nopti in care Luna se aflá in faza
numità de astronomi Luna plina. Vei avea în vedere relatarea întâmplárii la persoana I, singular, respectand ordinea logica a evenimentelor, precizarea unui indice temporal si a unui indice spatial, utilizarea narativului si a descriptivului ca tipare textuale.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alberto2001
1

Răspuns:

Era o noapte de Luna plina, cand un grup de prieteni s-au decis sa mearga la un picnic nocturn in padure. Era o atmosfera minunata si toti erau foarte incantati de aceasta idee. Dupa ce au asezat paturile si au aprins un foc de camp, au inceput sa povesteasca si sa rada, uitandu-se la Luna care stralucea frumos in cer.

Dar, in timp ce se distrau, unul dintre prieteni a observat ca unul dintre ei, binecunoscutul lor fricos, era lipsa. Dupa ce au cautat-o prin toata padurea, au gasit-o ascunsa sub o copac, tremurand de frica.

Intreband-o de ce era atat de speriata, ea a spus ca a crezut ca era urmarita de o lupoaica in timp ce se plimba singura. Insa, dupa ce au cautat impreuna si au constatat ca nu era niciun pericol, toti au inceput sa rada de situatia ei si au decis sa o numeasca "Lupoaica Fricoasa" pentru seara aceea.

Chiar daca situatia a fost amuzanta, toata lumea s-a asigurat ca aceasta fricoasa sa nu mai ramana singura si au continuat sa se distreze in lumina Lunii pline.

Alte întrebări interesante