Limba română, întrebare adresată de tinalikesbands, 9 ani în urmă


Redacteza o copunere in care sa-ti exprimi opinia despre semnificatia titlului poeziei '' Se-ntorc iar zilele noroase '' de Stefan Iosif.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alorenabondoc
0
In opinia mea, titlul, din punct de vedere formal, este alcatuit din verbul ”se-ntorc”, conjunctia ”iar”, subst. com. ”zilele” si adj. ”noroase”. Din punct de vedere stilistic, titlul constituie un orizont de asteptare, o punte de legatura intre universul creat de scriitor si asteptarile cititorului.
Titlul este in stansa legatura cu textul, fiind un element anticipator al acestuia. In cazul dat, tema poeziei are un puternic impact asupra omului, redandu-se idea de regret, accentuata de eul liric aflat in ipostaza unui melancolic. Prin insasi cuvintele incarcate de semnificatie se creioneaza ideea unei viziuni profunde, unde eul liric, aparent ingrijorat de venirea toamnei, inspira la reflectare, la meditatie asupra trecutului si a viitorului. Acesta se foloseste de comuniunea om-natura pentru a-si exprima sentimentele inca de la cel mai apropiat element dintre cititor si opera, titlu.

tinalikesbands: mersi mult
alorenabondoc: cu placere
Alte întrebări interesante