Limba română, întrebare adresată de MaRiArEbEcAaNyKo, 8 ani în urmă

redacteza un text nonliterar de 15-20 de randuri in care sa prezinti ultima carte citita/cartea preferata​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ieu12456
1

Răspuns:

„Castelul de sticlă” de Jeannette Walls este cartea care mi-a captat imaginația, oferindu-mi posibilitatea transpunerii în faptele relatate de narator. Nota subiectivă în care sunt narate întâmplările, cu implicarea afectivă a presonajelor, transfigurează, prin intermediul limbajului academic, viața personajului principal:Jeannette Walls. Felul în care fictivul se îmbină cu realul și nota comică în care naratorul alege șă își spună poveste vieții, mi-a trezit curiozitatea, punându-mi în mișcare toți neuronii, electronii și fibrele nervoase, făcând implozie și arzând cu o flacără incandescentă spre dorirea a mai mult din conținutul cărții.

În pofida tuturor întâmplărilor prin care trece Jeannette, cu un tată alcolic o mamă dedicată trup și suflet artei două surori și un frate care fac toto prosibilul să nu moară de foame, finalul cărții reunește toți membrii familiei, acum adulți harnici, respectiv pensionari, în jurul mesei festive organizate cu ocazia Zilei Recunoștinței.

Sper că te-am ajutat!=)))))


MaRiArEbEcAaNyKo: mulțumesc dar nu am citit cartea
ieu12456: nu aveam de unde sa stiu ce ai citit si ce nu. Din moment ce trebuie sa povestesti ultima ta carte citita, consider ca postarea acestei intrebari pe Brainly nu aducea decat astfel de raspunsuri...nu aveam cum sa fac o compunere despre basmele copilariei citite de toata lumea...era prea absurd.
Alte întrebări interesante