Limba română, întrebare adresată de Adelinn1, 8 ani în urmă

Referat de maxim o pagina cu titlul "De ce exista saracia?"

Multumesc de ajutor, an nou fericit <3​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
2

Răspuns:

După părerea mea, sărăcia are trei cauze principale:

În primul rând, încă din vremurile preistorice, din cauza lăcomiei unor oameni care dispuneau de mai multă forță fizică, alți oameni erau permanent jefuiți, și prin urmare săraci. Starea lor materială nu s-a putut îmbunătăți nici peste generații, sau s-a îmbunătățit foarte lent. Sistemele politice antice, scalavagismul de exemplu, a perpetuat o stare de sărăcie a anumitor categorii sociale, bazată pe forța fizică și politică a altor categorii sociale. Și astăzi, sărăcia provine tot dintr-un dezechilibru de forțe, de exemplu patroni care plătesc salarii mult prea mici, în țările lumii a treia.

În al doilea rând, sărăcia se poate datora condițiilor vitrege de viață, de exemplu pământul neroditor sau fenomenele meterologice extreme. Când resursele sunt puține, oamenii nu pot trăi îmbelșugat, ci trăiesc mereu în sărăcie.

În al treilea rând, sărăcia poate proveni pur și simplu din lene sau din căderea în anumite vicii, cum ar fi consumul de alcool. Toate veniturile familiei se duc spre direcții greșite și astfel apare sărăcia.

Alte întrebări interesante