Matematică, întrebare adresată de bossxd200, 8 ani în urmă

Referat despre drepte paralele

Răspund rapid pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius9732
1

În geometrie, paralelismul se referă la o proprietate relațională, în cadrul unui spațiu euclidian, a două sau mai multe subspații (de exemplu drepte sau plane). Presupusa existență și proprietățile dreptelor paralele formează baza axiomei paralelelor a lui Euclid. Două drepte într-un plan care nu se pot intersecta se numesc drepte paralele. Analog, într-un spațiu tridimensional, o dreaptă și un plan sau două plane pot fi paralele; în general, într-un spațiu euclidian n-dimensional, un spațiu m-dimensional și un spațiu n−1-dimensional (cu {\displaystyle m\leq n-1}) sunt paralele dacă nu au vectori în comun.

Răspuns de samydanielakd
0

Răspuns:

În geometrie, paralelismul se referă la o proprietate relațională, în cadrul unui spațiu euclidian, a două sau mai multe subspații (de exemplu drepte sau plane). Presupusa existență și proprietățile dreptelor paralele formează baza axiomei paralelelor a lui Euclid. Două drepte într-un plan care nu se pot intersecta se numesc drepte paralele.

În spații neeuclidiene, dreptele paralele sunt cele care se intersectează doar la limită la infinit.

Date fiind dreptele l și m, următoarele descrieri pentru m o definesc echivalent ca paralelă la dreapta l într-un spațiu euclidian:

Date fiind dreptele a si b, următoarele descrieri pentru b o definesc echivalent ca paralelă la dreapta a într-un spațiu euclidian:

1.Toate punctele de pe dreapta m se află la exact aceeași distanță minimă de dreapta l (drepte echidistante).

2.Dreapta m se află în același plan ca dreapta l dar nu se intersectează cu l (chiar și presupunând că dreptele se extind până la infinit în ambele direcții).

3.Dreptele m și l sunt intersectate de o a treia dreaptă (o secantă) din același plan, iar unghiurile corespunzătoare intersecției cu secanta sunt egale. (Această afirmație este echivalentă cu axioma paralelelor a lui Euclid.)

Alte întrebări interesante