Chimie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Referat despre lămâie și cu ce ne ajuta​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HoseokAshely
1

Lamaia este unul dintre fructele cu un mare aport benefic asupra organismului. Atunci cand este consumata in cantitate redusa sau moderata, poate fi o alegere potrivita pentru a fi introdusa in alimentatie. In continuare, iti prezentam care sunt beneficiile de care poti avea parte in urma consumului acesteia, ce modalitati de a o utiliza exista, precum si cand se impun precautii si atentionari.

Beneficiile pe care le ofera lamaia

Este indicat sa folosesti lamaia din surse bio, deoarece este scazut riscul de a contine pesticide. Iata care sunt beneficiile pe care le poate oferi acest citric!

Contribuie la intarirea sistemului imunitar

Datorita proprietatilor sale, are rol in intarirea sistemului imunitar. Lamaia este considerata un tonic natural si reprezinta o sursa importanta de vitamina C.

Aceasta vitamina contribuie la absorbtia fierului din alimente. De asemenea, lamaia este bogata si in antioxidanti, iar acestia lupta impotriva radicalilor liberi ce pot dauna organismului.

Sprijina in combaterea matretii

Lamaia poate fi folosita in unele remedii naturiste impotriva matretii, datorita acidului citric pe care il contine. Aceasta ajuta la reglarea pH-ului scalpului, potrivit unui studiu realizat in anul 2015 [1]. Din acest motiv, exista si o multime de produse pentru ingrijirea scalpului si parului care au lamaia in componenta lor.

Diverse sortimente de sampon impotriva matretii contin acest citric. Cu toate acestea, unele persoane pot avea scalpul sensibil, astfel ca este indicat sa discute cu medicul dermatolog inainte de a utiliza sampoane sau remedii naturiste pe baza de lamaie contra matretii.

Are rol in imbunatatirea aspectului pielii

Datorita antioxidantilor, lamaia poate contribui la imbunatatirea aspectului tenului gras. Aceasta se poate folosi in masti naturiste alaturi de ingrediente hidratante, de preferinta, din surse bio.

Atentie: persoanele cu tenul sensibil sau predispuse la afectiuni ale pielii trebuie sa discute cu medicul dermatolog inainte de a folosi lamaia in masti naturiste. In cazul acestora, nivelul ridicat de acid citric le poate crea disconfort si sunt expuse la diverse complicatii la nivelul pielii.

Ajuta la eliminarea toxinelor

Lamaia are efect diuretic. Consumul de apa plata in care se adauga putin suc de lamaie proaspat stors poate contribui la combaterea constipatiei. Totodata, sprijina buna functionare a metabolismului, facilitand eliminarea toxinelor.

Insa, trebuie retinut faptul ca, pentru a fi introdusa intr-o dieta pentru slabit, in mod sanatos, sunt necesare acordul si monitorizarea unui nutritionist. Desi este vorba despre un fruct, atunci cand este luata in calcul o dieta, se recomanda sa nu se urmeze fara acordul unui medic sau al unui specialist in nutritie.

Modalitati de a utiliza lamaia

Datorita proprietatilor sale, acest fruct se utilizeaza in mai multe moduri. Lamaia poate fi inclusa in dieta echilibrata, dar este utilizata si in industria cosmetica, precum si in cea a curateniei. De asemenea, se utilizeaza in parfumerie, alaturi de alte ingrediente.

In gastronomie - lamaia poate fi consumata in stare naturala, ca atare, simpla sau ca ingredient in diferite retete. Se foloseste in special in deserturi si sub forma de suc, in limonade, cocktailuri sau in diverse combinatii de preparate racoritoare. Se recomanda folosirea lamailor din surse bio.

In cosmetica - acest citric se foloseste ca ingredient intr-o gama variata de produse de frumusete si ingrijire, precum creme, sampoane, geluri de dus, lotiuni, masti pentru par sau pentru fata.

In parfumerie - este folosita datorita senzatiei de prospetime pe care o ofera. Mirosul specific o plaseaza in randul preferintelor multor persoane.

In produse de curatenie - exista o multime de produse destinate curateniei ce au in compozitie lamaia.

In cadrul unor suplimente alimentare si medicamente, ca aroma.

Precautii si atentionari

Deoarece este un citric, lamaia trebuie consumata cu precautie sau chiar evitata de unele persoane, dupa cum urmeaza:

Persoanele care sufera de aciditate gastrica trebuie si ele sa evite consumul de lamaie. Din cauza nivelului ridicat de acid citric, lamaia nu este recomandata celor care au afectiuni precum gastrita, reflux gastroesofagian sau care se confrunta cu arsuri la stomac.

De asemenea, pot exista consecinte nedorite in cazul in care se consuma o cantitate ridicata sau pe termen lung de lamaie, ori daca se foloseste in asociere cu unele tratamente sau suplimente alimentare. Se recomanda consultul medicului atunci cand exista incertitudini sau cand apar simptome ce ridica semne de intrebare.

In anumite situatii, unele persoane necesita tratament corespunzator pentru tratarea aciditatii ridicate din stomac. Medicul este singurul in masura sa stabileasca diagnosticul si medicatia.

Se recomanda evitarea consumului unei cantitati ridicate sau pe termen lung, intrucat lamaia poate afecta smaltul dentar. Persoanele care au afectiuni dentare trebuie sa consulte medicul stomatolog in cazul in care vor sa introdu

Alte întrebări interesante