Referat:sursele de energie convenționale si neconvenționale. Va rog!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Surse de energie convenționale
Resursele neregenerabile reprezintă niște surse de energie de energie importante, deoarece din ele se obține cea mai mare parte a energiei electrice la nivel mondial, la ora actuală. Deși există unele tendințe de a le înlocui cu surse de energie regenerabile, costurile lor reduse le fac de multe ori mult mai accesibile.
Pentru a afla care sunt aceste resurse neregenerabile, unde sunt ele exploatate, precum și alte detalii interesante, citește materialul „Surse de energie convenționale” și te va ajuta să te descurci mai bine la ora de geografie sau atunci când ai de prezentat un referat pe tema surselor de energie convenționale!
Sursele de energie convenționale sau neregenerabile sunt consumabile, ceea ce înseamnă că odată folosite, acestea nu mai pot fi regenerate într-un timp scurt.
Spre deosebire de resursele alternative, acestea au început să fie exploatate de câteva sute de ani, făcând posibilă dezvoltarea societății moderne. Prima resursă utilizată încă de dinainte de Revoluția Industrială este lemnul, însă aceasta a fost înlocuită apoi cu combustibilii fosili. În prezent, cele mai importante resurse folosite pentru obținerea energiei convenționale sunt petrolul, gazele naturale, cărbunii și uraniul.
Sursele de energie neconvenţionala
Sursele de energie neconvenţionala au capatat si vor capata in continuare, o pondere din ce in ce mai mare in cadrul sistemelor energetice din intreaga lume, atat datorita efortului de cercetare si vointei politice implicate in dezvoltarea lor, cat si datorita cresterii pretului energiei obtinute prin metodele traditionale. Sursele de energie primara, numite in general regenerabile, sunt acele surse din mediul natural, disponibile in cantitati practic nelimitate sau care se regenereaza prin procese naturale, intr-un ritm mai rapid decat cel in care sunt consumate. Energiiile regenerabile recunoscute oficial au ca origine razele Soarelui, temperatura interna a pamantului sau interactiunile gravitationale ale Soarelui si Lunii cu oceanele.