Istorie, întrebare adresată de valibalasa9, 8 ani în urmă

Referatul va cuprinde: informatii, curiozităţi cu privire la
gladiatori, imagini ale acestora​


alexb23: Bună
alexb23: Ce trebuie făcut?
alexb23: Un referat despre gladiatori?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amaliacurticiu30
2

Răspuns:

În Roma antică, gladiatorul era un bărbat de cele mai multe ori sclav care se lupta în arenă cu un alt gladiator sau cu fiare sălbatice în fața mai multor persoane.Doar sclavii erau aduşi în arenă în lanţuri, în timp ce oamenii liberi decideau de bunăvoie să devină gladiatori.

Soarta celui cu care se lupta era decisă de public sau arenele de luptă, oamenii își exprimau dorința de a îl lăsa în viață pe gladiatorul care a fost învins ridicând degetul mare în sus și dorința de a fi omorât de gladiatorul câștigător lăsând degetul mare în jos. Exista o regulă conform căreia, dacă un luptător ar pierde bătălia și ar fi rănit, acesta ar fi fost lăsat să sângereze până la moarte în interiorul arenei au există de asemenea și gladiatorii femei cel mai des sclave care erau puse de asemenea să se lupte în arenă cu alți participanți.

Gladiatorii făceau o școală de gladiatori conduse de un Lanista roman. Acolo aceștia învățau scrima și arta sabiei.

Existau și gladiatorii care își redobândeau libertatea aceștia erau numiți rudiari.

Gladiatorii aveau mai multe naționalități: traci, samniți, germani.Cel mai cunoscut gladiatori este Spartacus, omul care a luptat alături de aproape 100.000 de sclavi pentru a recăpăta libertatea și independența acestora.

Alte întrebări interesante