Matematică, întrebare adresată de samiramaria231, 8 ani în urmă

REPEDE VA ROG dau toate punctele mele

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:  a il scoti din acea paranteza si va fi radical din 5 plus radical din 3,iar la b il scoti si vei avea 3 radical din 5 plus 4 radical din 3

Asadar,ecuatia va fi 3 radical din 5 plus radical din 3 minus 3 radical din 5 plus patru radical din 3....  tai 3 radical 5 si minus 3 radical din 5 si ramai cu radical din 3 plus 4 radical din 3 si iti va da 5 radical din 3 rezultatul final.

Explicație pas cu pas:

Răspuns de andyilye
0

Explicație pas cu pas:

\sqrt{5} - \sqrt{3} > 0 \implies a = |\sqrt{5} - \sqrt{3}|  = \sqrt{5} - \sqrt{3}

3\sqrt{5} - 4\sqrt{3} = \sqrt{45} -  \sqrt{48} < 0 \implies b = |\sqrt{5} - \sqrt{3}|  = 4\sqrt{3} - 3\sqrt{5}

3 \cdot a - b = 3 \cdot ( \sqrt{5} -  \sqrt{3} ) - (4\sqrt{3} - 3\sqrt{5}) = 3 \sqrt{5} - 3 \sqrt{3} - 4 \sqrt{3} + 3 \sqrt{5} = \bf 6 \sqrt{5} - 7 \sqrt{3}

Alte întrebări interesante