Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Repede,vă rog frumos! Cel mai rapid răspuns 40 de puncte.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
2

Explicație pas cu pas:

1) x + 5 ≠ 0 => x ≠ -5

 \frac{2x - 3}{x + 5} =  \frac{2x + 10 - 13}{x + 5} =  \frac{2(x + 5) - 13}{x + 5} = 2 -  \frac{13}{x + 5} \\

divizorii întregi ai lui 13:

(x + 5) \in \{ - 13; - 1 ;1 ;13\}

=>

x + 5 =  - 13 = x =  - 18 \\ x + 5 =  - 1 =  > x =  - 6 \\ x + 5 = 1 =  > x =  - 4 \\ x + 5 = 13 =  > x = 8

=>

(x + 5) \in \{ - 18; - 6 ; - 4 ;8\}

2)

{x}^{2} + x = 2 \cdot (1 + 2 + 3 + ... + 2021) \\

x(x + 1) = 2 \cdot  \frac{2021\cdot2022}{2} \\ x(x + 1) = 2021\cdot2022 \\  =  > x = 2021


Utilizator anonim: bună!
Utilizator anonim: mă poți ajuta și la următoarea întrebare,te rog frumos!
Utilizator anonim: când îmi va apărea coroana ți-o voi da,promit!
Alte întrebări interesante