Religie, întrebare adresată de barancamelia86, 7 ani în urmă

Repede va rooog
Un referat despre iubire

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catvirus404
1

Raspuns:

Iubirea este cel mai puternic sentiment, cea mai intensă trăire pe care o cunoaşte omul şi experienţa care îl transformă radical .Iubirii i s-au închinat un numar mare de pagini in literatura, este sentimentul cel mai cântat în toată muzica lumii.Iubirea este cel mai important sentiment, iubirea nu te ajuta cu nimic in viata pentru ca iubirea este insasi viata, ea sta la baza existentei noastre.

In primul rând,iubirea este forţa care îl conduce pe om spre jumătatea lui, spre sufletul-pereche, care îi completează fiinţa şi dă vieţii sentimentul plenitudinii. Momentul în care sufletul cunoaşte iubirea îi schimbă viziunea despre lume, despre cei din jur, îl transformă în altul mai bun, insa iubirea se poate transforma totodata in obsesie , care afecteaza gandirea omului.

In al doilea rand, dragostea adevarata este poate singurul sentiment care necesita sacrificiu. Atat dragostea parinteasca cat si cea dintre un barbat si o femeie este plina de sacrificii. Părinţii sunt capabili de sacrificii imense pentru copiii lor şi le fac din imensa dragoste care îi călăuzeşte. Părintele este gata oricând să îşi dea viaţa pentru copilul lui, fiindcă acesta este chiar viaţa,iubirea şi raţiunea lui de a fi. Iubirea e sentimentul care ne uneste suflete, care le desparte. Fuga de iubire nu este o solutie. Consider ca a nega existenta sentimentului de iubire este ca si cum ti-ai nega propria existenta.

Aşadar, iubirea trezeşte în om resurse nebănuite, îi aduce fericirea şi sensul vieţii,dar poate sa ii aduca si distrugerea sufletului. Aceasta îl determină pe om să îşi depăşească toate slăbiciunile şi sa treaca peste piedici.

Iubirea este un sentiment complex si se manifesta într-o infinitate de feluri caracteristice unei infinitati de oameni care iubesc, dar care de cele mai multe ori nu stiu sa descopere în ei acest sentiment.

Alte întrebări interesante