Limba română, întrebare adresată de AndreeaChimion, 9 ani în urmă

REPEDEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!


Alcătuiți o compunere in care sa vă exprimați opinia despre consumul de alcool valorificând informațiile din textul preluat de la Wikipedia:

Alcoolismul, denumit și etilism, este o intoxicație alcoolică cronică, o stare patologică determinată de consumul excesiv de alcool. Prin alcool se are în vedere etanolul.
„Regele alcoolului și prim-ministrul său”
Termenul alcoolism a fost folosit pentru prima oară de către medicul suedez Magnus Huss în 1849. In secolul 19 și la începutul secolului 20 pentru dependența de alcool se folosea doar termenul dipsomanie.Alcoolismul este manifestarea, conștientă sau nu, prin care individul caută satisfacerea nevoii de a consuma alcool, indiferent de mijloace sau consecințe, pentru evitarea sevrajului sau a stărilor psihice neplăcute. Consumul de alcool este determinat atât de dependența fizică, cât și dependența psihică.Consumul necontrolat de alcool are repercusiuni asupra sănătății și poziției sociale ale celui care bea. La fel ca și alte dependențe, alcoolismul este privit ca o boală tratabilă.
Dependența de alcool include patru simptome:nevoia incontrolabilă de a consuma alcool
pierderea controlului - incapacitatea de a se limita la un singur pahar de băutură la o ocazie deosebită
dependența psihică - simptome provocate de abținerea de la alcool, ca de exemplu amețeli, greață, anxietate, tremurături și transpirație abundentă
toleranța - nevoia de a crește cantitatea de alcool consumată pentru a-i simți efectele
Alcoolismul este o boală, nu un viciu. Este o boală progresivă, fizică, mentală și spirituală, marcată de obsesia de a bea, în ciuda răului fizic produs de consumul de alcool. Este o boală a negării, în care bolnavul declară cu convingere "Eu nu sunt alcoolic!"- în ciuda tuturor evidențelor.


Clasa a-8-a, este un text de la subiectul II al unui test.( editura Paralela 45, T123/ 98)


Măcar niste idei sau ceva.... vă rog, chiar îmi trebuie până marți pentru mărire de medie. Răspundeți serios va rog că nu mai am alte puncte, daca nu, nu răspundeți

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Didi0192
3
În text ni se spune clar ca alcoolul este o boală nu un viciu.Deci putem deduce de aici ca aceasta boala are si leac,persoana in cauză putandu-se duce la dezalcoolizare dar va fi cam dur acest tratament pentru o persoana care este învățată sa consume mult deținând cont de urmări.Pe când dacă se va duce la dezalcolicare va sta câteva luni internat,va lua foarte multe pastile prescrise de doctor si nu va putea sa consume alcool nici pe perioada internării si nici după.Este foarte greu de scăpat de aceasta boală dar dacă există voință se va putea orice.

Sper sa fie corect ce-am scris si sa fie exact ceea ce aveai nevoie.Dacă ai unele nelamurii nu ezita sa ma intrebi.Sau dacă vrei sa mai adaug ceva.
Alte întrebări interesante