Limba română, întrebare adresată de assanacretu398, 8 ani în urmă

Rescrie finalul de alice în țara minunilor (o pagina de caiet mare dictando)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anghelocic2010
1

Alice, uitand ca in ultimele minute crescuse mult, sari in picioare si rasturna cu poalele rochiei banca juratilor. Ii aduna repede si ii puse pe toti la loc, iar ei se pusera sa scrie pe tablite despre acest accident.

Alice spuse ca ea nu stie nimic despre furtul tartelor. Regele interveni si ii ceru sa iasa din sala de judecata, dupa cum prevedea regulamentul in cazul persoanelor prea inalte. Fata nu voi sa iasa si procesul continua.

Iepurele-Alb aduse o hartie, pe care se afla scrisa o poezie si era nesemnata. Regina spuse ca asta dovedeste ca Valetul-de-Cupa e vinovat. Alice, care crescuse intre timp atat de mare incat nu se ma temea de nimeni si de nimic, sari si spuse ca poezia aceea nu dovedeste deloc ca Valetul-de-Cupa ar fi vinovatul.

Fata se lua tare la cearta cu Regele si cu Regina-de-Cupa, de sarira la ea toate cartile de joc. Alice tipa si dadu din maini si se trezi intinsa pe malul apei, cu capul in poala surorii ei. Aceasta ii spuse ca dormise mult, iar Alice ii povesti ce visase, apoi fugi spre casa. Sora ei ramase visatoare pe mal, sa isi inchipuie toate minunatiile pe care le vazuse si le trase Alice in Tara Minunilor.

Alte întrebări interesante