Biologie, întrebare adresată de pruteanulia68, 8 ani în urmă

respectarea unui mod sănătos de viata​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cleo0q
0

Explicație:

consumarea fructelor, mișcarea în fiecare zi, plimbări, consumarea mâncărurilor cu grăsimi mai moderată, câte un fruct pe zi.

sper ca te am ajutat!

Răspuns de kataraa
0

Răspuns:

Multi dintre noi asociem stilul de viata sanatos cu slabitul si dietele. Cu siguranta, te va ajuta sa slabesti, insa o viata sanatoasa si echilibrata implica mult mai multe.Un stil de viata sanatos este un cumul de aspecte, de la sanatatea corpului fizic, la cea psihica, emotionala, spirituala, relationala si financiara. Printre cele mai “vizibile” beneficii ale unui stil de viata sanatos, se numara faptul ca te simti nemaipomenit, ai mai multa energie, te poti concentra mai bine si te imbolnavesti mai rar – sau, de ce nu, deloc).

1. Alimentatia sanatoasa: O sursa de energie

Pentru o alimentatie sanatoasa, nutritionistii recomanda sa se combine alimente din toate categoriile, dar cu masura si la ore potrivite.

2. Somnul: Perioada in care organismul se reface

Somnul este de asemenea, esential in mentinerea sanatatii fizice si psihice. Un somn adanc si odihnitor te ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic, mai multa energie, sa te concentrezi mai bine si sa iti imbunatatesti memoria si sa ai o stare generala mai buna.

3. Stil de viata activ: Fa sport cu regularitate

Sportul nu trebuie sa fie o corvoada pentru ca atunci faci mai degraba rau decat bine. Gandeste-te la ceva ce iti place sa faci si incepe de acolo. Poate fi sa dansezi, sa te plimbi, sa faci catarari, etc.

4. O atitudine pozitiva: Cheia mentinerii starii de bine

Multe incercari de a slabi, de a renunta la fumat sau de a face orice alte schimbari esueaza pentru ca nu stam bine la capitolul atitudine pozitiva.

Alte întrebări interesante