Rezolva ecuația: 2 log in baza 5 din(x-3) = log in baza (x-1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
deci te-am bagat in ceata aiurea
2log in baza 5 din (x-3)^2=log in baza 5 din x-1 => (x-3)^2=x-1 => x^2-6x+9-x+1=x^2-7x+10=> delta = b^2 -4ac=49-40=9 => x1= -b + rad din delat /a adica x1= - 7+3/2=2 si x2= -b + rad din delata /2 adica x= - 7-3/2=-5
2log in baza 5 din (x-3)^2=log in baza 5 din x-1 => (x-3)^2=x-1 => x^2-6x+9-x+1=x^2-7x+10=> delta = b^2 -4ac=49-40=9 => x1= -b + rad din delat /a adica x1= - 7+3/2=2 si x2= -b + rad din delata /2 adica x= - 7-3/2=-5
florialina10:
iti*
Răspuns de
3
CE { x-3>0 x>3 (3 infinit) faci axa si rezulta ca apartine intervalului (3 infinit)
x-1>0 x>1 (1 infinit)
Datorita surjectivitati luam m1 =m2
2(x-3)=x-1
2x-6=x-1
2x-x-6+1=0
x-5=0
x=5 apartine intervalului (3 infinit)
Solutia ecuatiei este 5
x-1>0 x>1 (1 infinit)
Datorita surjectivitati luam m1 =m2
2(x-3)=x-1
2x-6=x-1
2x-x-6+1=0
x-5=0
x=5 apartine intervalului (3 infinit)
Solutia ecuatiei este 5
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă