rezolvati ecuatia: (-2x+6)(x+3)=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
x∈{-3,3}
Explicație pas cu pas:
Un produs este 0 doar atunci cand unul din factori este 0
deci vom rezolva pe rand ecuatiile
* -2x+6=0 si
** x+3 =0
din * rezulta 2x=6, x=6/2, x=3
si din ** rezulta x=-3
Solutia este x∈{-3,3}
Alte întrebări interesante
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba rusă,
9 ani în urmă