Rezolvati în mulțimea nr raționale, ecuația
2x+1/3=×-3/6-×+3/4+2×+1/12
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Explicație pas cu pas:
2x+1/3=x-3/6- x+3/4+2x+1/12
amplificam prima fractie cu 4, a doua cu 2 si ultima ramane asa
si avem:
(2x+1)×4 /12=(x-3)×2+2x+1 /12
8x+4/12= 2x+6+2x+1 / 12
8x+4/12= 4x+7/12
(8x+4)×12= (4x+7)×12
96x+48=48x+84
96x-48x=84-48
48x=36
x=36/48 simplificam cu12
x=3/4
Răspuns de
10
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă