Rezolvati in multimea numerelor reale ecuatia 3 + √(3-x) = 2x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3 + √(3-x) = 2x <=>
√(3-x) = 2x-3 I² =>
3-x ≥ 0 => x ≤ 3 (conditia de existenta a radicalului)
3-x = 4x²-12x+9 => 4x²-11x+6 = 0
a = 4 ; b = -11 ; c = 6 ; Δ = b²-4ac = 121-96 = 25 => √Δ = √25 = 5
x₁,₂ = (-b±√Δ)/2a = (11±5)/8
x₁ = (11-5)/8 = 6/8 = > x₁ = 3/4
x₂ = (11+5)/8 = 16/8 = > x₂ = 2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă