Matematică, întrebare adresată de 3011, 9 ani în urmă

rezolvati in Q ecuatia 1,5x = 3 - m + 0,5m

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iakabcristina2
2
1,5x=3-m(1-0,5)
1,5x=3-0,5m
x=(3-0,5m):15/10
x=(3-0,5m):3/2
x=(3-0,5m)·2/3
x=2(3-0,5m)/3
x=(6-m)/3

3011: multumesc mult@
iakabcristina2: Cu placere :)
3011: fractia 6-m/3 nu se poate simplifica incat da 2-m/1 adica 2-m?
iakabcristina2: Nu se poate simplifica ! Nu poti sa dai factor comun din paranteza, pentru ca m nu are coeficient !
3011: ok multumesc, nu eram sigura
Alte întrebări interesante