Rezolvati in Z ecuatiile:
(x+2)(x-3)=0;
(2x-4)(4x+12)=0;
(3x+27)(-x+6)=0;
(x-1)(3x+15)(5x-5)=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
primul exercitiu , restul le trimit imediat
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d82/b708e6a57496028767a60a63758be0be.jpg)
-3x^2+18x-27x+162=0 Impartim ecuatia cu 3 si rezulta:
-x^2+6x-9x+54=0
-x^2-3x+54=0
facem DELTA = b^2-4ac
DELTA= 9-4*(-54)
DELTA =9+216= 225 rezulta √∆= √225=15
X1 =(-b+√∆)/(2a ) =(1+15)/(-2)=16/(-2)=-8
X2=(-b-√∆)/(2a )=(1-15)/(-2)=(-14)/(-2)=7
Răspuns de
1
1... x+2=0 => x=-2 si x-3=0 => x=3 ;
2... 2x-4=0 => 2x=4 x=2 ; 4x+12=0 => 4x=-12 x=-3 ;
3... 3x+27=0 => x=-27:3=-9 ; -x+6=0 => -x=-6 x=6 ;
4... x-1=0 => x=1 ; 3x+15=0 => x= -15:3 = -5 ; 5x-5=0 => x=1 ;
2... 2x-4=0 => 2x=4 x=2 ; 4x+12=0 => 4x=-12 x=-3 ;
3... 3x+27=0 => x=-27:3=-9 ; -x+6=0 => -x=-6 x=6 ;
4... x-1=0 => x=1 ; 3x+15=0 => x= -15:3 = -5 ; 5x-5=0 => x=1 ;
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
8x^2+24x-16x-48=0
8x^2+8x-48=0 Impartim ecuatia cu 8 si rezulta:
x^2+x-6=0
facem DELTA = b^2-4ac
DELTA= 1-4*(-6)
DELTA = 1+24= 25 rezulta √∆= √25=5
X1 =(-b+√∆)/(2a ) =(-1+5)/2=4/2=2
X2=(-b-√∆)/(2a )=(-1-5)/2=(-6)/2=-3