Matematică, întrebare adresată de puf36, 9 ani în urmă

rezultatul calcului
( - \frac{3}{4} ) \div ( -  \sqrt{ \frac{27}{8} } ) \times 6 \sqrt{3}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanielaBalan
1

( -  \frac{3}{4} ) \div ( -  \sqrt{ \frac{27}{8} } ) \times 6 \sqrt{3}  =  \frac{3}{2}  \times  \frac{1}{   \sqrt{ \frac{27}{8} }  }  \times 3 \sqrt{3}  =  \frac{3}{2} \times  \frac{1}{ \frac{ \sqrt{27} }{ \sqrt{8} } }   \times 3 \sqrt{3}  =  \frac{3}{2}  \times  \frac{ \sqrt{8} }{ \sqrt{27} }  \times 3 \sqrt{3}  =  \frac{3}{2}  \times  \frac{ \sqrt{8} }{ \sqrt{9} } \times 3 =  \frac{3}{2}   \times  \frac{ \sqrt{8} }{3}   \times 3 =  \frac{1}{2}  \times  \sqrt{8}  \times 3 =  \frac{1}{2}  \times 2 \sqrt{2}  \times 3 =  \sqrt{2}  \times 3 = 3 \sqrt{2}

Alte întrebări interesante