Limba română, întrebare adresată de horvathnedeea, 8 ani în urmă

Rezumă în cel mult 20 de rânduri textul Platanos de Doina Ruști​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maneaarthur14
11

Răspuns:

Rezumat Platanos

Explicație:

Într-o zi apare in tabara un tip nou. Numele său era Platanos si dupa cum arata el captase atentia tuturor. Platanos era de la Bila de Aur din oras. El a facut cunostinta cu Sisinel.

În altă zi vine Cati cu prăjituri și era tare veselă însă pe cand plecă a lăsat în urmă un biletel. Pe acel bilet era scris un orar, dar asta Platanos a deslușit ceea ce la facut pe el mai falnic decât era si ia descuiat mania lui Nasosul. Explicandu-le lor, veni vorba despre cum el era la biblioteca si citea carti printre care Singur pe lume. Si asa l-a îndemnat si le Sisinel să-l citească. În asa fel Sisinel se îndrăgosti de Platanos, lăsând la o parte pe ceilalți prieteni ai lui. Vru sa se mute lângă el, dar câți prima dată nu-l lasă, deci ia cerut romanul.

Platanos a început să povestească din nou cu Sisinel si îl numise PRIETEN. Sisinel acum a vrut si mai tare sa se mute lângă Platanos. Deci Cati nu mai a avut ce sa faca decat să-l mute. Odată mutat el era tare fericit Însă pe cand transformarea lor începu, lui Platanos ii mergea bine,iar lui Sisinel tot mai prost. Apoi a venit primăvara și Sisinel isi regăsi vechii lui prieteni.


horvathnedeea: mss
Alte întrebări interesante