Istorie, întrebare adresată de LagsiaYUAK, 8 ani în urmă

Rezumat a unei legende din "Legendele Olimpului"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de berbecemaria05
5

Explicație:

"Legendele Olimpului" este o colecție de povești mitologice grecești care descriu întâmplările și personajele din timpul zeilor și eroilor din mitologia greacă. Dintre toate poveștile din această colecție, una dintre cele mai cunoscute este povestea lui Zeus și a originii lui.

Zeus era fiul lui Cronos, zeul principal al Olimpului, și al soției sale, Rhea. Cronos, temându-se că va fi înlocuit ca ze al Olimpului de unul dintre copiii săi, a înghițit fiecare dintre cei cinci copii pe care i-a avut cu Rhea, în momentul nașterii lor. Rhea, însă, a fost hotărâtă să salveze ultimul copil al ei, Zeus, și l-a ascuns într-un munte din Creta. În locul lui, a dat lui Cronos un bol de pietre, pe care Cronos le-a înghițit credincios că sunt copiii lui.

Când a crescut, Zeus a mers împotriva tatălui său și l-a învins, eliberându-i pe frații lui și preluând controlul asupra Olimpului. De atunci, Zeus a devenit zeul principal al Olimpului și a avut mai multe copii, printre care Athena, Apollo și Artemis. Povestea lui Zeus și a originii lui este una dintre cele mai cunoscute legende din "Legendele Olimpului" și a fost povestită de-a lungul secolelor în multe variante diferite.

Alte întrebări interesante