Limba română, întrebare adresată de nikolasniceluks, 8 ani în urmă

rezumat copacul dorintelor amintiri din copilarie de mihai manescu. Nu kathrine sau Ion creanga etc, va rog de Mihai manescu!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de imsomlg43
8

rezumat copacul dorintelor amintiri din copilarie de mihai manescu. Nu kathrine sau Ion creanga etc, va rog de Mihai manescu!

"Copacul dorintelor" este un povestire scrisă de Mihai Manescu care a fost inclusă în volumul "Amintiri din copilărie" al autorului.

Povestirea începe cu o descriere a copacului dorintelor, un copac magic care poate îndeplini orice dorință a celui care îl roagă. Copacul trăiește într-un părculeț din oraș și este înconjurat de copii care îi cer tot felul de lucruri, precum bomboane, jucării și bani. Copiii sunt încântați de copac și îl consideră un prieten bun, însă părinții lor sunt sceptici și cred că este vorba doar de o poveste.

Într-o zi, un băiat numit Ion își face o dorință la copac și îi cere să-i dea o pereche de pantofi noi. Copacul îi îndeplinește dorința și Ion primește pantofii dorinți. Încântat, el își face alte dorințe și tot ele îi sunt îndeplinite de copac. Însă, pe măsură ce își face tot mai multe dorințe, Ion începe să devină egoist și să ceară tot mai multe lucruri pentru el însuși, fără să țină seama de nevoile și dorințele altora.

La un moment dat, Ion își dorește ca toți copiii să fie săraci și să nu aibă nimic, în afară de el care să fie bogat. Copacul îndeplinește și această dorință, iar Ion devine cel mai bogat copil din oraș. Însă el nu se bucură de bogăție și se simte singur, deoarece nu are pe nimeni cu care să împartă averea sa.

În cele din urmă, Ion își dă seama că a făcut o greșeală și își retrage dorința. Copacul îi îndeplinește dorința și totul revine la normal.

Alte întrebări interesante