Limba română, întrebare adresată de iustinmargi, 7 ani în urmă

rezumat de 150 de cuvinte cartea "ramasitele zilei"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yuyuyu8fugi
1

Răspuns:

E cam lung nu poti face de 150 cuv pt ca e mult de explicat!

Explicație:

Finul lordului Darlington, jurnalistul Reginald Cardinal, este îngrozit de întâlnirile secrete din Darlington Hall. Acesta este de acord cu congresmanul Lewis și îi spune lui Stevens că unchiul său este folosit de naziști. În ciuda indignării finului, Stevens nu-și denunță sau critică stăpânul, considerând că nu este în măsură să-i judece deciziile.

Între timp, domnișoara Kenton dezvoltă o relație cu un fost coleg de serviciu, Tom Benn, care o cere în căsătorie și îi propune să administreze împreună o pensiune pe coasta de vest. Această veste se dorește a fi un ultimatum pentru Stevens, însă acesta refuză să recunoască că nutrește sentimente față de ea și îi oferă doar felicitări. Keton părăsește Darlington Hall înainte de începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Povestea revine în 1958, cu Stevens pe drum către întâlnirea cu domnișoara Kenton. Rămas fără combustibil, oprește la un bar unde localnicii îl confundă cu un aristocrat, iar acesta alege să nu-i corecteze. Doctorul Carlisle, medic de familie din zonă, vorbește cu acesta și conștientizează că este un servitor, însă nu spune nimic. În dimineața următoare, îi aduce combustibilul promis și află că acesta este într-adevăr majordom. Stevens îi explică dilema din bar și Carlisle, fascinat, îi cere acestuia opinia față de acțiunile lordului Darlington. La început neagă că l-ar fi cunoscut, dar mai târziu recunoaște că i-a fost servitor și că l-a respectat. Stevens susține că nu era în măsură să-l aprobe sau dezaprobe, era un simplu majordom. Cu toate acestea, confirmă că Darlington a recunoscut că a fost prea credul și atracția sa față de nazism o greșeală. Deși lordul nu a reușit să-și corecteze teribila decizie, Stevens se pregătește să o corecteze pe a sa.

Se întâlnește cu domnișoara Kenton - doamna Benn încă, în ciuda divorțului - și cei doi se lasă copleșiți de amintiri. Stevens menționează că finul lordului Darlington, Reginald Cardinal, și-a pierdut viața în război, iar lordul Darlington a murit în mizerie după război când a intentat un proces pentru defăimare unui ziar și a pierdut.

Domnișoara Kenton refuză oferta de a reveni la Darlington Hall deoarece dorește să rămână lângă fiica ei însărcinată. S-ar putea să se întoarcă la soțul ei pentru că, deși este nefericită de mulți ani, acesta are nevoie de ea. Cei doi se despart, supărați, și își continuă viețile. După ce se întoarce la Darlington Hall, Lewis îl întreabă pe Stevens dacă își amintește de vremurile de mult apuse, iar acesta îi răspunde că era mult prea ocupat cu sarcinile. În ultima scenă, un porumbel este prins în hol și eliberat, lăsând în urma sa Darlington Hall și pe Stevens.


iustinmargi: E foarte bn multumesc
iustinmargi: cine este domnișoară Kenton și Tom Benn?????
Alte întrebări interesante