Geografie, întrebare adresată de PuceanuDaniel, 8 ani în urmă

Rezumat despre Coreea de sud,rapid,am nevoie la geografie și sa scriu despre industria Kpop,plz că eu nu stiu nmk!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de negenius
15

Răspuns:

Coreea de Sud

Coreea de Sud( Republica Coreea) este o țară din Asia de Est, situata pe partea sudică a Peninsulei Coreene. Numită „Țara dimineților liniștite”, capitala acestei tari este Seul, oraș care este a doua metropolă din lume ca mărime și un important oraș pe plan mondial. Coreea de Sud se învecinează la nord cu Coreea de Nord și este înconjurată de Marea Japoniei la est, Marea Galbenă la vest, iar Strâmtoarea Coreei o desparte de Japonia.

Kpop

La sfârșitul anilor ’90, când întreaga Asia trecea printr-o criză economică și financiară masivă, liderii politici ai Coreei de Sud au decis să folosească muzica pentru a-și promova imaginea și pentru a pătrunde pe piața economică occidentală.

Astfel, Președintele Coreei de Sud, Kim Dae Jung (1998 – 2003, Premiul Nobel pentru Pace în anul 2000) a ales industria de divertisment ca un motor de creștere economică și de îmbunătățire a nivelului de trai. Guvernul sud-coreean a înființat un departament specific, dedicat muzicii pop coreene (korean-pop = k-pop) din cadrul Ministerului Culturii, alocând milioane de dolari acestui departament.

Guvernul a tratat industria K-Pop în același mod în care guvernul american tratează industria automolistică și pe cea bancară, fiind industrii protejate de stat. De aceea, această strategie a inclus și construirea a numeroase săli masive de concerte, dezvoltarea tehnologiei informațiilor și de comunicare, tehnologiei de proiecții holografice și chiar la încurajarea dezvoltării barurilor karaoke. Totodată, există o continuă și strânsă colaborare între statul sud-coreean și marile corporații și agenții de entertainment coreene, statul elaborând planuri de dezvoltare și finanțare de Academii K-Pop pentru companiile de divertisment care doresc să antreneze talente internaționale.

În anul 2012, Ministerul de Sport și Turism a stabilit chiar un „comitet consultativ“ pentru a căuta modalități de a susține și promova cultura K-Pop.

Până la începutul anilor 2000, această industrie culturală coreeană a reușit să pătrundă pe piața est-asiatică iar după anul 2000 a invadat întreaga piață mondială.

Alte întrebări interesante