Limba română, întrebare adresată de nadgobflorin, 8 ani în urmă

Rezumat La Medeleni vol. 2 va rog!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariejeannetomescu
2

Răspuns:

este in atas

Explicație:

Anexe:
Răspuns de Jumadung
4
Rezumatul romanului,,La medeleni" volumul doi: Dănuț pleacă la București pentru a studia alături de Herr Direktor,făcând clasele gimnaziale și clasa a IX-a în acest oraș. El se îndrăgostește de o fată pe nume Adina.De asemenea are o strânsă prietenie cu Mircea.
Desigur se apropie sfârșitul anului școlar aducând cu el tezele pline de emoție. Să nu uităm că Dănuț era un elev exemplar ce a obținut note bune
și a câștigat admirația profesorilor.
Școală se termina și Dan trebuia să plece la Medeleni pentru a își familia. Cu toate că îi părea bine să viziteze vechile tărâmuri ale copilăriei,tristețea despărțirii de Adina acoperă puțin frumusețea întoarcerii,dar faptul că Mircea va veni cu el îl înveselește.
Între timp,la Medeleni apare un nou personaj și anume Puiu,care este verișorul de a doua al copiilor,care este îndrăgostit de Olguța.
La moșia Medeleni,pe lângă Dănuț și Mircea,mai vine și o prietenă a Olguței,astfel că atmosfera este un destul de plăcută.Dar într-o zi aceasta începe să fumeze.Olguța,alflând toate acestea de la Puiu,rupe prietenia cu ea și o izgonește,mai apoi făcându-i morală lui Dănuț deoarece aflase că Monic a îl iubește.
Între timp,Adina se căsătorește cu faimosul pictor Alexandru Palla.Astfel Dănuț prinde drag de Monica însă fără a știi ce simte aceasta pentru el.
Dănuț și Mircea se reîntorc la București unde Mircea devine profesor.
Olguța și Monica se duc să studieze la Paris.
Dănuț află de la prietenul său ce sentimente are Monica pentru el și la terminarea anului se întorc la Medeleni.

Sper că te-am ajutat
Alte întrebări interesante