Limba română, întrebare adresată de amtrecutanul, 7 ani în urmă

Rezumat Matilda de la paginile 40 până la 60.
Vă rog să mă ajutați!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DreamyBlobfish
0

Răspuns:

Matilda se află pe fotoliu și citește liniștită. Tatăl ei apare în încăpere, deja furios de la muncă, iar să o vadă pe fiica lui stând așa îl înfurie și mai tare. Ajunge să răcnească și să îi rupă cartea, apoi să o arunce la gunoi. Îi spune Matildei că va trebui să o plătească din banii ei de buzunar, dar fata se gândește la o metodă să se răzbune.

Reușește să își convingă vecinul să îi împrumute papagalul său vorbitor care știe să spună „Alo, alo” și „Bagă-mă în sperieți”. Îl ascunde în șemineu și când îl aude, restul familiei crede că e un hoț în camera de zi. Când ajung acolo, după ce îl caută înarmați cu diferite obiecte de mobilier, Matilda spune că sigur e o fantomă. Ei chiar o cred.

Câteva zile mai târziu, tatăl ei se întoarce binedispus de la serviciu. Îl roagă pe fiul său, fratele Matildei, să scoată un creion și un carnețel și să facă niște calcule. Intenționa să îl învețe să calculeze profitul pentru când va prelua afacerea tatălui său. Îi dicteză multe sume complicate, iar băiatul le scrie. Matilda, din celălalt colț al încăperii, cu o nouă carte în mână, stă și ascultă. După ce termină de dictat tatăl ei, fata spune rezultatul. Nu este băgată în seamă la început, dar când se uită pe hârtie și vede că rezultatul e același, tatăl ei se înfurie și îi spune că a trișat, deoarece el a calculat pe hârtie și a reușit să facă tot calculul doar după 10 minute.

Explicație:

Rezumatul se poate scrie doar la timpul prezent sau perfect compus. Nu se folosesc linii de dialog, iar naratorul este obiectiv. Nu se utilizează nici citate din opera literară.

Sper că te-am ajutat! Succes!

Alte întrebări interesante